Przejdź do głównej zawartości

Polecane

Piątkowy twarogowy omlet

Witajcie w piątek 💖 Za oknem deszcz, od rana biegamy z M, ale śniadanie pyszne musi być 💖  Pyszny twarogowy omlet w towarzystwie  @dayup.eu Co potrzebujemy: ✔ 90 g białek jajek  @farmabialka.pl   ✔ 50 g mąki orkiszowej  @krukam ✔ pół kostki twarogu półtłustego  ✔ łyżeczka proszku do pieczenia  ✔ łyżeczka syropu z agawy ✔ masło ghee  @krukam Wszystkie składniki miksujemy, smażymy na małym ogniu pod przykryciem.  Przewracamy ostrożnie na drugą stronę.  Smacznego! . . #breakfast   #fitsniadanie   #sniadanie #czasnasniadanie   #sniadaniemistrzow #breakfasttime   #breakfastofchampions #zdrowejedzenie   #pancakes #healthybreakfast   #fitbreakfast #dietbreakfast   #fitkuchnia   #fitjedzenie #zdrowojem   #czystamicha   #healthyfood #cleanfood   #fitchoices   #cleaneating #cleaneatingideas   #szczecin   #krukam #imoffline   #dayup   #bezściemy   #wakeenjoy #ddob
Zupa pieczarkowa najlepsza na świecie czyli w wersji na szybko w niedzielę.Ta zupa pieczarkowa jest bardzo... pieczarkowa :) jest pyszna, lekka i jednocześnie sycąca. Po prostu perfecto 💚💚💚
Smakuje tak dobrze, bo pieczarki zostały wcześniej podsmażone, dzięki czemu stały się smaczne i jędrne oraz zachowały swój kolor.

Potrzebne składniki:
1/2 kg pieczarek
4 średniej wielkości ziemniaki
2 marchewki (około 30 dag)
1 por - tylko biała część
1 średniej wielkości cebula
1/2 szklanki słodkiej śmietanki 12% 
2 czubate łyżki drobno posiekanego koperku
6 szklanek wody (1 i 1/2 litra)
2 łyżki oleju
1 łyżka masła2 listki laurowe
3 ziarnka ziela angielskiego
5 całych ziaren pieprzu
sól
świeżo zmielony czarny pieprz

W takim razie zapraszam do lektury

Wykonanie:- Marchewki, umyj i pokrój na małe kawałki. Pora pokrój na cienkie plasterki.- Do garnka wlej wodę, dodaj warzywa, liście laurowe, całe ziarna pieprzu i ziele angielskie. Doprowadź do wrzenia i gotuj na średnim ogniu około 30 minut, aż warzywa będą miękkie.- Kiedy warzywa się gotują przygotuj pieczarki. Obierz je, odetnij końcówki i pokrój na kawałki o grubości około 1/2 cm (pamiętaj, by ich nie kroić zbyt cienko).- Obraną cebulę pokrój na drobną kostkę.- Na dużej patelni rozgrzej olej z masłem, dodaj cebulę, lekko posól, smaż na dużym ogniu cały czas mieszając przez 2 minuty, aż zacznie się szklić. Dodaj pieczarki i nadal mieszając smaż na dużym ogniu, aż zaczną się rumienić na brzegach (staraj się tak je smażyć, by nie gotowały się we własnym sosie). Zdejmij z ognia.- Obrane i umyte ziemniaki pokrój na kostkę o boku około 1/2 cm.- Do wywaru z warzywami dodaj ziemniaki i podsmażone pieczarki, gotuj na średnim ogniu, aż ziemniaki zmiękną (czyli około 8-10 minut).- Zupę zestaw z ognia, dodaj lekko posoloną śmietankę wymieszaną z kilkoma łyżkami gorącej zupy oraz koperek. Wymieszaj, przykryj, odstaw na kilka minut, by smaki się połączyły.

Życzę smacznego !!!!

Komentarze

Popularne posty