Przejdź do głównej zawartości

Polecane

Piątkowy twarogowy omlet

Witajcie w piątek 💖 Za oknem deszcz, od rana biegamy z M, ale śniadanie pyszne musi być 💖  Pyszny twarogowy omlet w towarzystwie  @dayup.eu Co potrzebujemy: ✔ 90 g białek jajek  @farmabialka.pl   ✔ 50 g mąki orkiszowej  @krukam ✔ pół kostki twarogu półtłustego  ✔ łyżeczka proszku do pieczenia  ✔ łyżeczka syropu z agawy ✔ masło ghee  @krukam Wszystkie składniki miksujemy, smażymy na małym ogniu pod przykryciem.  Przewracamy ostrożnie na drugą stronę.  Smacznego! . . #breakfast   #fitsniadanie   #sniadanie #czasnasniadanie   #sniadaniemistrzow #breakfasttime   #breakfastofchampions #zdrowejedzenie   #pancakes #healthybreakfast   #fitbreakfast #dietbreakfast   #fitkuchnia   #fitjedzenie #zdrowojem   #czystamicha   #healthyfood #cleanfood   #fitchoices   #cleaneating #cleaneatingideas   #szczecin   #krukam #imoffline   #dayup   #bezściemy   #wakeenjoy #ddob
Ostatnio zadano mi pytanie przeszłaś na wegetarianizm?
Odpowiedź brzmi nie. Dzięki pewnej kochanej osóbce poznaję nowe smaki, nowe możliwości komponowania smaków w potrawach by były bardziej aromatyczne.
Dzisiaj w wydaniu zupa pomidorowa według metody Pięciu przemian.
Na czym ona polega? Polega ona na dodawaniu do potraw produktów w kolejności zmieniających się po pór roku a tym bardziej można zastosować w każdej diecie i każdej kuchni regionalnej.
Dlaczego zupa?
Zupę robi się szybko a zawsze miałam długie zęby na zupy różnego rodzaju.:)) A przecież zupa to podstawa dobrze skomponowanej diety wegetariańskiej dlatego też staram się dodawać dodatki tj. kaszę jaglaną czy ryż.
Kochasz warzywa i owoce więc nie żałujmy sobie ich!
W domu pachnie pięknie rozmarynem, bazylią i innymi ziołami.
Bo przecież można zjeść pomidorówkę w nowym wydaniu ale nie na kurczaku, chcecie przepis? :)))


Składniki:
OGIEŃ:
- 1 l. wrzątku
- 1 łyżka majeranku
- 1 liść laurowy
- 1 łyżeczka lubczyku
- 1/2 łyżeczki tymianku
ZIEMIA:
- 1 łyżeczka masła
- 1 łyżeczka czerwonej sproszkowanej papryki słodkiej
- 1 marchew
- 1 łyżeczka cukru
METAL:
- 1 cebula
- kawałek selera
- kawałek pora
- 1 korzeń pietruszki
- 2 ząbki czosnku
- 2 ziarenka ziela angielskiego
- szczypta czarnego pieprzu
- 1 łyżeczka rozmarynu
- 1/2 łyżeczki bazylii
- 1 łyżeczka oregano
- szczypta ostrej sproszkowanej paprykiWODA:
- sólDRZEWO:
- 1/2 l. przecieru pomidorowego domowego lub kilka łyżeczek koncentratu pomidorowego
OGIEŃ:
- 1 łyżka świeżego koperku

Wykonanie:
Wodę zagotować.
Dodać wszystkie składniki 
w podanej kolejności, oprócz przecieru pomidorowego i koperku.
Ugotować wywar, przecedzić, dodać przecier pomidorowy.
Zagotować.
Po nalaniu do talerzy posypać koperkiem.

Komentarze

Popularne posty